Αισθητικη δερματολογια

Νήματα PDO-COG

ΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΣΩΜΑΤΟΣ

Πρόκειται για ασφαλή και ευρέως διαδεδομένη τεχνική σύσφιξης και ανόρθωσης των ιστών του προσώπου και του σώματος. Η δημοφιλής αυτή μέθοδος  επιλέγεται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια από ασθενείς που επιθυμούν μια πιο νεανική όψη, χωρίς όμως να καταφύγουν στη λύση του χειρουργείου.Τα νήματα που εφαρμόζονται είναι απορροφήσιμα, χρησιμοποιούνται χρόνια στην χειρουργική και είναι απόλυτα συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό.

Νήματα PDO-COG

ΠΡΟΣΩΠΟ

Νήματα ανάπλασης PDO : πρόκειται για 100% βιοαπορροφήσιμα νήματα και είναι ιδανικά για άτομα με ήπια εώς μέτρια χαλάρωση προσώπου ή/και λαιμού. Τα PDO νήματα εισάγονται στην περιοχή που εμφανίζει το πρόβλημα με τη βοήθεια μιας μικρής βελόνας δημιουργώντας ένα πλέγμα, το οποίο συγκρατεί το χαλαρωμένο δέρμα, χαρίζοντας σύσφιγξη και βελτίωση της υφής στο συγκεκριμένο σημείο. Ο αριθμός των νημάτων που απαιτούνται εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε περιοχής. Ο μικροτραυματισμός που δημιουργείται ενεργοποιεί τους ινοβλάστες της περιοχής, με αποτέλεσμα να διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης  στο σημείο,τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος. Το τελικό  αποτέλεσμα, εκτός από τη σύσφιξη και την ανάπλαση του προσώπου /λαιμού  είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

COQ νήματα  ανάρτησης: η τοποθέτηση αυτών των νημάτων στο πρόσωπο και στο λαιμό αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία κατά της χαλάρωσης  του δέρματος, με στόχο την επαναφορά του στο ιδανικό σημείο. Τα νήματα COQ είναι 100% βιοαπορροφήσιμα ειδικού σχεδιασμού με άγκιστρα. Η διαδικασία εφαρμογής τους περιλαμβάνει το σχεδιασμό του σημείου εισόδου και της πορείας των νημάτων, την τοπική αναισθησία της περιοχής,  την τοποθέτηση των νημάτων μέσω μιας μικρής οπής και το τελικό ¨γάτζωμα¨ που επιτυγχάνει την επιθυμητή ανόρθωση.

 

Χρησιμοποιείται συνήθως στο οβάλ του προσώπου βελτιώνοντας το περίγραμμα, στις ρινοπαρειακές, στο πλαινό των οφθαλμών, ενώ βελτιώνουν εντυπωσιακά την όψη του λαιμού.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ

  • Αναίμακτη, ανώδυνη και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία (αναίμακτο λίφτινγκ)
  • Το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό
  • Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του καθώς δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας
  • Παράγεται με φυσικό τρόπο κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ με αποτέλεσμα η διάρκεια των αποτελεσμάτων να επιμηκύνεται
  • Ασφαλής θεραπεία αφού πρόκειται για βιο-απορροφήσιμα νήματα

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Η διαδικασία της εφαρμογής των νημάτων συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε 20 -30 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, υπάρχει όμως σταδιακή βελτίωση ακόμα και 6 μήνες μετά.

 

Πιο συγκεκριμένα με την τοποθέτηση των νημάτων PDO υπάρχει ένα άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα γύρω στο 30% το οποίο βελτιώνεται σταδιακά για τους επόμενους 3 μήνες. Το αποτέλεσμα μπορεί να  διαρκέσει 9-12  μήνες.

 

Με την εφαρμογή των νημάτων COQ τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ενώ περίπου ένα μήνα μετά την εφαρμογή το αποτέλεσμα θα έχει φτάσει στο 100%. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να φτάσει και τα 2 χρόνια

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τα νήματα προσώπου μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο και θεαματικό αποτέλεσμα. Πολύ συχνά λοιπόν συνδυάζονται με νευροτοξίνη, fillers υαλουρονικού  οξέος, μεσοθεραπεία ή χημικό peeling.

 

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Εγκυμοσύνη

Λήψη αντιπηκτικής αγωγής

Ενεργός φλεγμονή του δέρματος

 

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Οιδήματα στην περιοχή εφαρμογής

Ερυθρότητα

Εκχυμώσεις, η διάρκεια των οποίων είναι λίγα 24ωρα

ΣΩΜΑ

Στο σώμα συνήθως χρησιμοποιούνται στην κοιλιά, τους γλουτούς, τους βραχίονες, τα γόνατα, το στήθος  και τους προσαγωγούς. Υπάρχουν 2 βασικά είδη νημάτων τα οποία εφαρμόζονται στο σώμα : τα PDO νήματα και τα νήματα COQ.

 

Στην περίπτωση των  PDO τοποθετείται ένας μεγάλος αριθμός νημάτων με συγκεκριμένο τρόπο και διάταξη έτσι ώστε να δημιουργείται ένα πλέγμα από νήματα για την στήριξη των ιστών ενάντια στην βαρύτητα. Το πλέγμα δηλαδή που δημιουργείται συγκρατεί το χαλαρωμένο δέρμα με αποτέλεσμα βελτίωση του περιγράμματος του σώματος, σύσφιγξη και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Αμέσως μετά την εφαρμογή είναι ορατό ένα 15-20% του αποτελέσματος το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι και 3 μήνες μετά. Τα νήματα βιοδιασπώνται σε 6-9 μήνες, μέχρι τότε όμως θα έχουν ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης φτιάχνοντας ένα δίκτυο το οποίο συγκρατεί τους ιστούς. Το αποτέλεσμα μπορεί να  διαρκέσει 12 μήνες.

 

Στην περίπτωση των νημάτων COQ απαιτείται πολύ καλή επιλογή του ασθενή και του σημείου που θα εφαρμοστούν τα νήματα μιας και το βάρος των ιστών του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε φτωχά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΑ

Και τα δύο είδη νημάτων είναι πλήρως απορροφήσιμα και συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται στο ιατρείο μας διαθέτουν πιστοποίηση CE που εξασφαλίζει την ασφάλειά τους για ιατρική χρήση. Ο αριθμός που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής που εφαρμόζεται η θεραπεία.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Αναίμακτη και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία
  • Το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό
  • Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του
  • Τα αποτελέσματα αφορούν όχι μόνο την ανόρθωση και τη σύσφιγξη, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας και της υφής  του δέρματος.

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τα νήματα προσώπου μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο και θεαματικό αποτέλεσμα. Πολύ συχνά λοιπόν συνδυάζονται με fractional , fillers υαλουρονικού  οξέος, μεσοθεραπεία.