Αισθητικη δερματολογια

Υαλουρονικό

FILLERS ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ (ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ)

Πρόκειται ίσως για την πιο διάσημη επεμβατική αισθητική θεραπεία με την οποία καταφέρνουμε να γεμίσουμε ρυτίδες, να επαναφέρουμε ή να προσθέσουμε  όγκο σε σημεία όπως τα ζυγωματικά και να προσφέρουμε βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Η συμβατότητα του βιοσυνθετικού υαλουρονικού οξέως με τους ανθρώπινους ιστούς εξασφαλίζει την ασφάλεια της συγκεκριμένης θεραπείας.

 

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινογλυκάνη που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας. Έχει την ικανότητα να συγκρατεί εώς και 1000 φορές το βάρος του σε νερό με αποτέλεσμα να προάγει την καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου η φυσική παραγωγή του μειώνεται με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του δέρματος, το σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων και τη μείωση του όγκου σε σημεία όπως τα ζυγωματικά. Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, δεσμεύει νερό, δίνει σχήμα και όγκο στο δέρμα και τελικά προσφέρει μια πιο φρέσκια και νεανική όψη σε όλο το πρόσωπο.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Περιοχές εφαρμογής

Οι συνηθέστερες περιοχές εφαρμογής για το πρόσωπο  είναι:

Τα χείλη (αύξηση όγκου και  βελτίωση σχήματος)

 

Τα ζυγωματικά

 

Το οβάλ του προσώπου(περίγραμμα)

 

Διόρθωση σχήματος μύτης

 

Ρυτίδες μετώπου –μεσόφρυου (μετά από θεραπεία με νευροτοξίνη)

 

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια (tear trough)

Ρυτίδες χειλιών – στόματος

 

Ουλές ακμής

 

Στο σώμα εφαρμόζεται συχνά

 

Στο ντεκολτέ

 

Ρυτίδες λαιμού

 

Στη ραχιαία επιφάνεια των άκρων χειρών (στα χέρια)

Θεραπεία

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά επεξεργασμένα με  λιδοκαίνη κάνοντας τη θεραπεία εντελώς ανώδυνη. Παρ όλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα, πριν την έγχυση του υαλουρονικού, να  γίνει εφαρμογή  αναισθητικής κρέμας.

 

Η έγχυση γίνεται με πολύ μικρή βελόνα και η διάρκεια εφαρμογής δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά.

 

Σε σημεία όπως πχ κάτω από τα μάτια η εφαρμογή του υαλουρονικού γίνεται με ειδικές κάνουλες οι οποίες είναι ατραυματικές μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης μελανιών και οιδήματος.

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να υπάρξει στο σημείο ελαφρά ερυθρότητα και οίδημα που συνήθως υποχωρούν εντός λίγων ωρών. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και ολοκληρώνεται μέσα σε 3-4 ημέρες.

 

Διάρκεια

Η  διάρκειά του κυμαίνεται  στους 9- 12 με 18 μήνες. Κάποιες φορές διαρκεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται και  πόσο γρήγορα μεταβολίζεται το υλικό από το σώμα του ασθενούς. Επομένως η συχνότητα επανάληψης της θεραπείας είναι διαφορετική για κάθε ασθενή.

 

Παρενέργειες

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα απόλυτα ασφαλές σκεύασμα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να υπάρξει στο σημείο ερυθρότητα, μικρό οίδημα ή κάποια εκχύμωση που υποχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις επιπλοκών όπως αλλεργία, παρατεταμένο οίδημα ή εμφάνιση κοκκιωμάτων.

 

Πλεονέκτημα της θεραπείας  με υαλουρονικό  είναι ότι το υλικό αυτό μπορεί να διαλυθεί από ένα φυσικό ένζυμο  που ονομάζεται υαλουρονιδάση. Εάν κάποιος ασθενής εμφανίσει οποιαδήποτε παρενέργεια μετά την έγχυση του υαλουρονικού  αυτή μπορεί να αναστραφεί με την έγχυση υαλουρονιδάσης, η οποία προκαλεί τη γρήγορη διάλυση του υλικού και γίνεται ακριβώς στο σημείο που είχε εφαρμοστεί το υαλουρονικό.