Αισθητικη δερματολογια

Laser αποτρίχωση αλεξανδρίτη

LASER αποτρίχωση

Η πιο σύγχρονη, αποτελεσματική και απόλυτα ασφαλής λύση για την αποτρίχωση του προσώπου και του σώματος σε άντρες και σε γυναίκες είναι η laser αποτρίχωση. Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε το πλέον εξελιγμένο 2 σε 1 laser που συνδυάζει ενέργειες laser Αlexandrite και laser N-D-Yag. Το συγκεκριμένο laser προσφέρει τη δυνατότητα εξάλειψης κάθε είδους τριχοφυΐας σε κάθε τύπο δέρματος (ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο) με απόλυτη ασφάλεια.


Πώς δρα: με τη laser αποτρίχωση παράγεται φως το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη που βρίσκεται στο θύλακα της τρίχας με αποτέλεσμα αυτός να ατροφεί και σταδιακά η τριχοφυΐα να μειώνεται.

Laser αποτρίχωση αλεξανδρίτη

Λόγοι για να την επιλέξετε:

  • Έχει μόνιμο αποτέλεσμα: το laser δρα στοχευμένα στο θύλακα της τρίχας τον οποίο και καταστρέφει οριστικά μετά από κάποιο αριθμό συνεδριών, χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς και τη δομή της επιδερμίδας. Η εξάλειψη της τριχοφυΐας φτάνει και ξεπερνά το 90% μέσα σε λίγες συνεδρίες. Η μείωση μάλιστα είναι ορατή ήδη από την πρώτη συνεδρία και μειώνεται αισθητά με κάθε συνεδρία. Ο αριθμός των συνεδριών που τελικά θα χρειαστούν εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος και των τριχών, την περιοχή εφαρμογής και την ύπαρξη ή μη ορμονικών διαταραχών του ασθενή. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται γρηγορότερα στις γυναίκες.
  • Δεν πονάει : Η laser αποτρίχωση είναι σχεδόν ανώδυνη σε αντίθεση με άλλους τρόπους αποτρίχωσης όπως το κερί, η χαλάουα και οι οικιακές συσκευές αποτρίχωσης που ουσιαστικά ξεριζώνουν τις τρίχες προκαλώντας πόνο. Το ενσωματωμένο σύστημα ψύξης που διαθέτει το laser ψύχει το δέρμα την ώρα της εφαρμογής προκαλώντας τοπικό μούδιασμα και μειώνοντας το αίσθημα του πόνου , κάνοντας τελικά την εφαρμογή απόλυτα ανεκτή.
  • Είναι μέθοδος εγκεκριμένη από τον FDA: Ο Αμερικάνικος οργανισμός Τροφίμων και Συσκευών FDA που εγγυάται την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει εγκρίνει τη laser αποτρίχωση ήδη από το 1997, ενώ και το συγκεκριμένο laser έχει την ειδική έγκριση.
  • Είναι ιατρική πράξη: Η laser αποτρίχωση είναι και πρέπει να εφαρμόζεται πάντα ως ιατρική πράξη. Στο ιατρείο μας προηγείται πάντα δερματολογικός έλεγχος της περιοχής που θα γίνει θεραπεία πχ. ελέγχουμε για πιθανή ύπαρξη σπίλων, θυλακίτιδας, δερματίτιδας,, λαμβάνουμε ατομικό ιστορικό και ανάλογα προτείνουμε στον ασθενή την εφαρμογή ή όχι του laser στη συγκεκριμένη περιοχή.
  • Δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες: Η laser αποτρίχωση είναι ιδανική και η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης για όλο το σώμα σε αντίθεση με τις κοινές μεθόδους όπως το ξύρισμα, η χρήση αποτριχωτικής μηχανής, το κερί και οι κρέμες αποτρίχωσης. Ιδιαίτερα για ευαίσθητες περιοχές όπως το μπικίνι και το πρόσωπο, σημεία στα οποία άλλες μέθοδοι προκαλούν συχνά ερεθισμούς ή τοπικές φλεγμονές (θυλακίτιδα), η αποτρίχωση με laser είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος. Επίσης με το laser αποφεύγονται και άλλες ανεπιθύμητες βλάβες που πολύ συχνά προκύπτουν, όπως η χαλάρωση στο δέρμα (προκύπτει με την αποτρίχωση με κερί), η διασπορά ιών ή μικροβίων στο δέρμα ( μπορεί να γίνει με το ξύρισμα ),το έγκαυμα (με το αποτριχωτικό κερί λόγω θερμότητας) ή άλλοι ερεθισμοί (χημική σύσταση αποτριχωτικής κρέμας).
  • Αποτελεί θεραπεία : εκτός από αισθητικούς λόγους η αποτρίχωση laser προτείνεται ως θεραπεία σε συγκεκριμένες καταστάσεις όπως πχ

– σε άτομα που εμφανίζουν θυλακίτιδα και τοπικές επιμολύνσεις μετά από αποτρίχωση με ξυράφι, κερί ή χρήση αποτριχωτικής μηχανής.
– σε άτομα με ευρυαγγείες στα κάτω άκρα ή στο πρόσωπο (η χρήση άλλων μεθόδων πχ κερί μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα).
– στις περιπτώσεις ορμονικών διαταραχών που οδηγούν σε υπερτρίχωση.
– σε άτομα που έχουν εμφανίσει κύστη κόκκυγα για την πρόληψη των υποτροπών.

Γενικά

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε 1-1,5 μήνα.
Η laser αποτρίχωση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος στους άντρες και στις γυναίκες.
Σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, όπως είναι το πρόσωπο, η μείωση της τριχοφυΐας είναι πιο αργή σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος, όπως τα πόδια και τα χέρια για τα οποία συνήθως απαιτείται μικρός αριθμός συνεδριών.
Πριν από κάθε συνεδρία laser πρέπει να μην έχει γίνει μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο.
Μετά από τη θεραπεία με laser μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινό ερύθημα το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Μετά από κάθε συνεδρία προτείνεται η χρήση ενυδατικής κρέμας ή και τοπικών κορτικοστεροειδών. Είναι απαραίτητη, επίσης, η χρήση αντηλιακού στα εκτεθειμένα στον ήλιο σημεία του δέρματος που υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Συχνές ερωτήσεις

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη αποτελεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Το λειζερ αλεξανδρίτης, ένας τύπος λέιζερ με μήκος κύματος  τα 755nm, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη σταδιακή μείωση του μεγέθους και τελικά στην ατροφία  των τριχοθυλακίων, ενώ παράλληλα διατηρεί την ακεραιότητα του υπόλοιπου δέρματος.

Κατά την εφαρμογή της αποτρίχωσης με λέιζερ Αλεξανδρίτη στο εξειδικευμένο δερματολογικό ιατρείο μας, η διαδικασία είναι ανώδυνη, ενώ η διάρκειά της ποικίλει ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται η αποτρίχωση. Έχοντας κλείσει το ραντεβού σας, η εφαρμογή του λέιζερ θα σας προσφέρει την πιο αποτελεσματική και μόνιμη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας, προσφέροντας ένα λείο και ανώδυνο δέρμα.

Στον χώρο της αισθητικής ιατρικής, το laser αλεξανδρίτης ξεχωρίζει ως μια πρωτοποριακή και απόλυτα ασφαλή μέθοδο  αποτρίχωσης.

 Το laser αποτρίχωσης  αλεξανδρίτης Cynosure Elite plus , κατά τη διάρκεια της θεραπείας, παράγει μια μικρή δέσμη φωτός η οποία απορροφάται από τη μελανίνη που βρίσκεται στο θύλακα της τρίχας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του μεγέθους του θύλακα και τελικά την ατροφία του. Η μέθοδος απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος και εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος. Η διάρκεια της θεραπείας (κάθε συνεδρία) εξαρτάται από το σημείο του σώματος που γίνεται η εφαρμογή.   Η ενέργεια που απορροφάται σε κάθε συνεδρία εξαρτάται από το μέγεθος του θύλακα και από τη φάση ανάπτυξης της τρίχας. Η μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας γίνεται σταδιακά προσφέροντας, μετά από ένα αριθμό συνεδριών, μόνιμο αποτέλεσμα. Αυτή ακριβώς η οριστική απαλλαγή από την  ανεπιθύμητη τριχοφυΐα  την καθιστά  μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές αποτρίχωσης.

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη, που έχει σαν τελικό αποτέλεσμα τη μακροχρόνια απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, όμως είναι πιο αποτελεσματική όταν γίνεται σε περίοδο που δεν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια. Άρα η καλύτερη εποχή  για την εφαρμογή της αποτρίχωσης με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας. Αυτό ισχύει γιατί αυτή την περίοδο είναι λιγότερο μαυρισμένο το δέρμα κι αυτό επιτρέπει τη λειτουργία του λέιζερ σε υψηλές εντάσεις, ενώ  μειώνεται και ο κίνδυνος επιπλοκών.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η έκθεση στον ήλιο είναι μεγαλύτερη, συνήθως προτείνεται να αποφεύγετε η μέθοδος της laser αποτρίχωσης ή να γίνεται με χαμηλές εντάσεις,  καθώς το μαυρισμένο δέρμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών. Στα  σημεία που το χρώμα δέρματος δεν επηρεάζεται από την ηλιοφάνεια, όπως πχ οι μασχάλες, το λέιζερ εφαρμόζεται κανονικά κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας λαμβάνεται υπόψη ο τύπος και το χρώμα της επιδερμίδας. Η τεχνολογία αποτριχωσης laser  βασίζεται στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση και στοχεύει στην καταστροφή της τριχοφυΐας από τη ρίζα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας συνεδρία να υπάρχει μείωση της τριχοφυΐας. Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ενσωματωμένο σύστημα ψύξης που διαθέτει το laser  ψύχει το δέρμα μειώνοντας το αίσθημα του πόνου, κάνοντας τελικά την εφαρμογή απόλυτα ανεκτή.

Η εφαρμογή laser αποτρίχωσης είναι μια σχετικά ανώδυνη μέθοδος οριστικής απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ορισμένοι αναφέρουν μια αίσθηση ελαφριάς καύσης ή τσιμπήματος κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, αλλά η αίσθηση αυτή είναι προσωρινή και υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι απόλυτα ασφαλής όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες και γίνεται με λέιζερ εγκεκριμένα  που έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. Πριν την εφαρμογή του λέιζερ έχει ληφθεί το ιατρικό ιστορικό του ατόμου και γίνεται δερματολογικός έλεγχος όταν υπάρχει κάποια δερματική πάθηση. Θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής μέθοδος σε σχέση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, ιδιαίτερα για ευαίσθητες περιοχές όπως το μπικίνι και το πρόσωπο, σημεία στα οποία άλλες μέθοδοι προκαλούν συχνά ερεθισμούς ή τοπικές φλεγμονές (θυλακίτιδα)

Δεν τεκμηριώνεται η ύπαρξη αρνητικής παρενέργειας από τη συγκεκριμένη μέθοδο αποτρίχωσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.  Μπορείτε να συζητήσετε αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό σας με τη Δερματολόγο καθώς και να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές του σώματος. Στον κορμό αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για την αποτρίχωση των ποδιών, των χεριών, των ώμων, της πλάτης, του στήθους, των μασχαλιαίων χωρών καθώς και της περιοχής του μπικίνι ή της ευαίσθητης περιοχής των αντρών. Στο πρόσωπο εφαρμόζεται στο άνω χείλος, το πηγούνι, τη μύτη, τις παρειές και τα ζυγωματικά, το μεσόφρυο, το μέτωπο και τα αυτιά, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί στον λαιμό.

Η αποτρίχωση laser Αλεξανδρίτη απαιτεί μια σειρά από επαναληπτικές συνεδρίες για την επίτευξη βέλτιστων και μόνιμων αποτελεσμάτων. Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών ποικίλλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ο τύπος του δέρματος και το χρώμα του δέρματος καθώς και των τριχών  είναι σημαντικός παράγοντας. Εξίσου σημαντικοί παράγοντες είναι το αν πρόκειται για ορμονοεξαρτώμενη περιοχή ή όχι, η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, η ύπαρξη ορμονικών διαταραχών, η κληρονομικότητα, το αν έχουν προηγηθεί άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης κτλ

Οι συνεδρίες συνήθως πραγματοποιούνται περίπου κάθε 1-1,5 μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τον ρυθμό ανάπτυξης των τριχών στις διάφορες περιοχές. Η συνέπεια στην επανάληψη των συνεδριών είναι κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης.

Οι τιμές laser αποτρίχωσης, καθώς και  η διάρκεια της συνεδρίας, εξαρτώνται από το σημείο του σώματος που γίνεται η εφαρμογή, καθώς και από τον αν πρόκειται για ολική σάρωση του σημείου ή μερική (όταν κάποιος έχει λίγες τρίχες γιατί έχει ήδη κάνει κάποιες συνεδρίες και η τριχοφυΐα έχει μειωθεί). Το πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα είναι επίσης μια συχνή ερώτηση των ασθενών, οπότε πρέπει να είναι σαφές ότι πρόκειται για μόνιμη και οριστική απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Οι τιμές για την αποτρίχωση στο ιατρείο μας  εξαρτώνται από τους παραπάνω παράγοντες. Προκειμένου να ενημερωθείτε για τις ακριβείς τιμές και να κλείσετε ραντεβού, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το δερματολογικό ιατρείο.