Αισθητικη δερματολογια

Καθαρισμός προσώπου / Δερμοαπόξεση με διαμάντι και κρυστάλλους

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ)

O καθαρισμός του προσώπου αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς λόγους επίσκεψης σε ένα δερματολογικό ιατρείο. Αποτελεί μια βασική θεραπεία που εφαρμόζεται στην αισθητική ιατρική και έχει ως στόχο μια λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα. Προσφέρει άμεσα και ορατά αποτελέσματα ενώ είναι ιδανική ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα και δυσανεκτικά δέρματα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε άντρες και γυναίκες, σε οποιαδήποτε ηλικία ενώ συνδυάζεται με πολλές αισθητικές πράξεις. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ο βαθύς ιατρικός καθαρισμός μπορεί να γίνει 2-4 φορές το χρόνο ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε δέρματος.

 

Περιλαμβάνει τη διάνοιξη των πόρων, την αφαίρεση του σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων και την βαθιά ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος. Ο καθαρισμός συνήθως διαρκεί από 50 λεπτά έως 1,30 ώρα ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε δέρματος. Μπορεί να συνδυαστεί με χημικό peeling και δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή διαμάντι. Επίσης για ακόμα πιο βαθιά ενυδάτωση συνδυάζεται άριστα με μεσοθεραπεία  προσώπου. Η επιλογή των παραπάνω θεραπειών γίνεται αξιολογώντας τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Καθαρισμός προσώπου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πριν την έναρξη του καθαρισμού γίνεται αξιολόγηση των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων κάθε δέρματος προκειμένου να εξατομικευθεί η διαδικασία. Αποφασίζεται αν θα γίνει χρήση ατμού, συνδυασμός με δερμοαπόξεση ή χημικό peeling και ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα και η μάσκα που θα χρησιμοποιηθεί.

 

Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσει η διαδικασία του καθαρισμού να γίνει προσεκτική αφαίρεση κάθε ίχνους μακιγιάζ και αντιηλιακής κρέμας από το πρόσωπο.

 

Στη συνέχεια με τη χρήση ειδικής συσκευής που ονομάζεται βαπέρ διοχετεύεται ένας συνδυασμός ζεστού ατμού από απιονισμένο νερό και όζον στο πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η αιματική κυκλοφορία, βελτιώνεται ο κυτταρικός μεταβολισμός, μαλακώνει η κεράτινη στιβάδα, ενώ επειδή ο ατμός περνάει από μια UV λάμπα και ιονίζεται γίνεται αντισηψία και προστασία από μικρόβια και βακτήρια.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις συνιστάται να αποφευχθεί η χρήση ατμού πχ σε πρόσωπα με πολλές ευρυαγγείες .

 

Στο επόμενο στάδιο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα, οι κύστες, τα άσπρα και μαύρα στίγματα, οι ρύποι και τα κέγχρια με ιδιαίτερη προσοχή και σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής. Σε περίπτωση που υπάρχει εγκλωβισμένο σμήγμα χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία που λέγονται φαγεσωροεξαγωγείς.

 

Σε όλη τη διάρκεια του καθαρισμού λαμβάνονται ειδικά μέτρα για αντισηψία της επιδερμίδας.

Στο τελευταίο στάδιο του καθαρισμού γίνεται η εφαρμογή μάσκας αποθεραπείας που περιέχει τα απαραίτητα συστατικά ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί:

✓ Μάσκα αντιγήρανσης με χρυσό και κολλαγόνο που αναδομεί το κολλαγόνο, προσφέρει σύσφιγξη και βαθιά ενυδάτωση


✓ Μαύρη μάσκα με υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια που ενυδατώνει, συσφίγγει και βελτιώνει τη φωτεινότητα και τον τόνο του δέρματος.


✓ Μάσκα ενυδάτωσης και αναδόμησης με κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ για άμεση και βαθιά ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας

✓ Μαύρη μάσκα για λιπαρές επιδερμίδες που καθαρίζει και αποφράσσει τους πόρους, εμποδίζει το σχηματισμό ακμής και διατηρεί το δέρμα χωρίς λιπαρότητα.


✓ Μάσκα βιοκυτταρίνης που ενισχύει τη φωτεινότητα, δίνει ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα, προσφέρει εντατική ενυδάτωση και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών.


✓ Μάσκα με βιταμίνη C η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση, παρεμποδίζει την υπερμελάγχρωση και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο και βελτιώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές κάνοντας το δέρμα πιο λαμπερό και σφριγηλό.

Κάθε καθαρισμός ολοκληρώνεται με την εφαρμογή κατάλληλων για την κάθε επιδερμίδα προϊόντων
και αντιηλιακής κρέμας.

ΩΦΕΛΗ

  • Απομάκρυνση σμήγματος
  • Διάνοιξη πόρων και κύστεων
  • Απομάκρυνση ρύπων, νεκρών κυττάρων και υπολειμμάτων προιόντων μακιγιάζ
  • Καλύτερη μικροκυκλοφορία
  • Καταπολέμηση λιπαρότητας και γυαλάδας
  • Ενυδάτωση της επιδερμίδας
  • Βελτίωση της όψης και της υφής της επιδερμίδας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Μετά τον καθαρισμό το δέρμα είναι ελαφρώς ερεθισμένο για 1-2 ημέρες. Συνιστάται η εφαρμογή των προϊόντων που έχει συστήσει ο γιατρός.


Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση προϊόντων μακιγιάζ για 1-2 ημέρες.

 

Οι πετσέτες, τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες είναι απαραίτητο να αλλαχθούν μετά τον καθαρισμό αφού αποτελούν εστίες μικροβίων.

 


Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για 2-3 ημέρες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ο καθαρισμός μπορεί να εφαρμοστεί και στο σώμα συνηθέστερα στη ράχη, στο στέρνο και στους ώμους, καθώς και στους γλουτούς

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ Ή ΔΙΑΜΑΝΤΙ (ECOPEEL)

Η δερμοαπόξεση προσώπου είναι μια απλή και ανώδυνη θεραπεία που έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δέρματος εφαρμόζεται η δύναμη των μικροκρυστάλλων (microdermabrasion)  ή του διαμαντιού με αποτέλεσμα να γίνεται σε βάθος  καθαρισμός της επιδερμίδας, απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των μαύρων στιγμάτων και μείωση του μεγέθους των πόρων. Κατά την επαφή τους με το δέρμα οι μικροκρύσταλλοι  απομακρύνουν τα κερατινοποιημένα κύτταρα, τους ρύπους και το σμήγμα αφήνοντας το δέρμα λείο και καθαρό. Επίσης η δερμοαπόξεση ενεργοποιεί τους ινοβλάστες, τα κύτταρα δηλαδή που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπλαση και αναζωογόνηση του προσώπου.

 

Πιο συγκεκριμένα η συσκευή ecopeel είναι η πιο καταξιωμένη συσκευή rejuvenation που με απόλυτα ασφαλή τρόπο επιτυγχάνει μια ολοκληρωτική ανάπλαση των λειτουργιών και δομών του δέρματος.

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ Ή ΔΙΑΜΑΝΤΙ

ΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Μπορεί να εφαρμοστεί σε άντρες και γυναίκες, σε οποιαδήποτε ηλικία ενώ συνδυάζεται με πολλές αισθητικές πράξεις. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

 

Η  δερμοαπόξεση είναι μια εξαιρετική επιλογή  για μεγαλύτερες ηλικίες που επιθυμούν μια αναζωογόνηση του προσώπου αφού  καταπολεμά τα σημάδια του χρόνου, και κυρίως τα σημάδια που προκαλούνται από τη φωτογήρανση, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες του προσώπου και βελτιώνει το θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Για τα  νεότερα άτομα  είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία καθαρισμού και ανανέωσης της επιδερμίδας αφού βοηθάει στον βαθύ καθαρισμό και στην απολέπιση  του προσώπου, στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων, στη βελτίωση των ουλών ακμής , στη μείωση της λιπαρότητας και σμηγματόρροιας και στη διατήρηση νεανικού και φρέσκου δέρματος.

ΓΕΝΙΚΑ

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, είναι εντελώς ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και στις δραστηριότητές του την ίδια μέρα.

 

Γίνεται  με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς τη χρήση χημικών

Είναι αναίμακτη, ασφαλής , μη επεμβατική μέθοδος

Μπορεί να εφαρμοστεί σα μεμονωμένη θεραπεία ή σε συνδυασμό με τον καθαρισμό δίνοντας ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

 

Επίσης ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε δέρματος. Μία και μόνο συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα όμως για τη διατήρηση νεανικού και φρέσκου δέρματος χωρίς λιπαρότητα και σμηγματόρροια απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και των ρύπων , με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή και ανάδειξη των νέων και υγιών κυττάρων

Λείανση και βελτίωση της υφής του δέρματος

Μείωση της λιπαρότητας και της γυαλάδας

Αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων και των φαγεσώρων

Βελτίωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων καθώς και των δυσχρωμιών και των πανάδων

Μείωση των ουλών ακμής

Ανάπλαση και σύσφιξη της επιδερμίδας λόγω της παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης ( θερμική και μηχανική διέγερση των ινοβλαστών)

Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας με συνέπεια την καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση των κυττάρων της επιδερμίδας

Μείωση ραβδώσεων και ραγάδων

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση προϊόντων μακιγιάζ για 1-2 ημέρες.

Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για 2-3 ημέρες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εφαρμογή κατάλληλων προϊόντων περιποίησης για διατήρηση του αποτελέσματος.